Terug naar boven

Mijn naam is Harry Pinkster (1960) en ik woon in Groningen. Vanaf 1983 verzamel ik verschillende bieretiketten uit de hele wereld. Ik heb mijzelf de voorwaarde opgelegd dat ik alleen etiketten opneem in mijn verzameling als ik ook de inhoud van de fles daadwerkelijk heb gedronken. Het gaat dan ook niet alleen om het hebben van het etiket, maar ook om het proeven van het bier. Mijn verzameling is gerubriceerd naar de herkomst van het bier.

Op mijn homepage een overzicht van mijn verzameling die bestaat uit meer dan 12.000 verschillende bieretiketten.

Onder de button "Etikettenverzameling" vind je een overzicht van de werelddelen waarvan de gedronken bieren afkomstig zijn. Door hier weer een land te selecteren kom je op de bieren van dat desbetreffende land.

Vanwege mijn woonplaats ben ik helaas verstoken van veel Nederlandse etiketten.
Hoewel het ook in het Noorden steeds beter gaat met het aanbod is in Groningen is nu eenmaal minder bier te vinden dan in andere delen van Nederland. Ik zoek dan ook altijd wel naar volle flessen van brouwerijen waar ik nog geen bier van heb gedronken.
Naast de etiketten van zelfgedronken bieren heb ik een aardige verzameling van materiaal van (gesloten) brouwerijen uit de provincie Groningen. Wil je meer weten over de Groninger brouwerijen klik dan hier: Groningse Brouwerijen.
Daar vind je ook een overzicht van alle etiketten van de "Groningse Stadsbrouwerij", "Corviri Glimmen"," Bax Bier", "Wildervanker Brouwerij", "Brouwerij Groninger", "Rockin'Ludina", "Martinus" en de nieuwste brouwerijen in Groningen "Brouwerij Pivo", "van den Broek", "Vechter", "Jotner", "Staalbaard" en "Brouw Atelier Melessen". Voor al deze brouwerijen (Behalve van den Broek), en ook voor brouwerij "Maallust " uit Veenhuizen, verzorg ik voor verzamelaars de verzenddienst van de door deze brouwerijen uitgegeven bieretiketten en bierviltjes. Het nieuwste beschikbare materiaal vind je hier.


Update Info

Nu 12.604 verschillende etiketten van gedronken bieren uit 115 landen.

In de laatste update dd. 19-02-2017:
   - 86 nieuwe etiketten uit 9 landen.  Nieuwe bieren >>>
   - Bier van 13 nieuwe Nederlandse brouwerijen in mijn verzameling.
   - 5 nieuwe brouwerijen op mijn kaart met actieve Nederlandse brouwerijen.

In eerdere updates:
   - Nieuwe Groningse Brouwerij.  Brouwerij de Klappe >>>
   - Bier uit Burkina Faso het 115e land in mijn verzameling.
   - Veel nieuw verzamelmateriaal op de website met Groningse Brouwerijen.
     Met daarop nu foto's de opbouw van Bax Bier in Groningen. !
   - Nieuwe bierboeken in mijn verzameling.  
   - Een overzicht van alle viltjes van brouwerij Barbarossa. 
   - Nieuwe etiketten van oa Bax,Rockin'Ludina,Corviri,Brewery Groninger,Vechter en Pivo voor verzamelaars.

Speciale info

Totale Eclips - Pivo Haren (BEL)
Links een van de nieuwste etiketten in mijn verzameling;Totale Eclips van brouwerij Pivo uit Haren.
Totale Eclips werd in een zeer kleine oplage gebrouwen en geschonken op het Winterbierfestival van PINT-Regio Zuid-Holland in Gouda op 15 januari 2017.

Mijn verzameling is de afgelopen maanden weer een paar keer opgedoken in de pers. Meer >>>

De interactieve kaart met daarop de Nederlandse brouwerijen is geupdated. Ik heb weer nieuwe brouwerijen toegevoegd. Op dit moment mis ik nog bier van ongeveer 40 Nederlandse brouwerijen.

Naast de etiketten van zelfgedronken bieren heb ik ondertussen een aardige verzameling materiaal van (gesloten) brouwerijen uit Groningen. Ook hier zijn weer een aantal nieuwe items toegevoegd. Meer >>>.

Zoals gezegd zijn er nog een aantal actieve Nederlandse brouwerijen waarvan ik nog steeds geen bier heb gedronken. De lijst is weer aangepast. Op deze pagina staat een overzicht van de brouwerijen waar ik nog bier van zoek. Op dit moment mis ik bier van ongeveer 40 nederlandse brouwerijen.   Meer >>>

RTV Noord en OOG TV

Woensdagavond 11-06-08 werd op de lokale Groningse zender TV-Noord in het programma "Watapadja" een interview met mij uitgezonden. Natuurlijk met als onderwerp het feit dat ik
bijna dagelijks een nieuw biertje proef.
Benieuwd naar de uitzending klik hier.

Op donderdagavond 13-12-07 was er op de lokale Groningse zender OOG-TV een aflevering te zien van het programma "Beno's Stad" over Brouwerij Barbarossa uit Groningen. Voor deze uitzending is materiaal gebruikt uit mijn verzameling en zijn er opnames gemaakt bij mij thuis. Benieuwd naar de uitzending klik hier