Terug naar boven

Brouwerijengids Nederland 05-2013

Brouwerijengids Nederland, 165 Nederlandse brouwerijen, de brouwers en hun bieren. Dit handzame gidsje werd voor het eerst uitgebracht in april 2012 door Birdy Publishing uitgever van het blad Bier!
Nu een jaar later en een enorme groei van Nederlandse brouwerijen verder staan er op het moment van uitgifte al 165 brouwerijen (inclusief de brouwerijhuurders) in de tweede gids. Dit aantal is echter ook al weer achterhaald, maandelijks komt er wel een brouwerij bij of valt er eentje weg. De handzame gids laat onder andere in een oogopslag zien waar welke brouwerijen te vinden zijn, wanneer ze geopend zijn en wanneer een brouwerij rondleiding mogelijk is. Op de website van Bier! kun je lezen hoe je in het bezit kunt komen van deze gids.

Omdat ik zelf op mijn website een kaart met actieve Nederlandse brouwerijen beheer ben ik gevraagd om samen met het KBC de informatie over nieuwe brouwerijen te delen. Vlak na de eerste gids werd uitgebracht is ook Jan Ausems van Cambrinus.nl mee gaan helpen. Dit resulteert in heel veel mailverkeer de laatste maanden, want er zijn veel brouwerijen gestart en er staan er ook alweer een aantal op het punt van beginnen. Door deze samenwerking kan ik de kaart op mijn site altijd up to date houden.

De Gids