Terug naar boven

Dagblad van het Noorden - Groninger Gezinsbode


Op 19 juni 2016 organsiseert De Stadsgids Groningen voor het eerst een bierwandeltocht langs diverse locaties in het centrum van Groningen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de rijke bierhistorie van de stad. De locale pers kreeg er natuurlijk ook lucht van en dat resulteerde in beide onderstaande artikelen.

In de aanloop naar de eerste tocht heb ik een van de organisatoren Arend Jan Wonink kunnen voorzien van een deel van mijn archief over de biergeschienis van de stad Groningen. Natuurlijk staat er al een en ander over op mijn website over Bier in Groningen. Maar er valt nog veel meer te vertellen. De opkomst van bier als volksdrank, het typisch Gronings Cluyn Bier of Hait Bier, de graanschuur van het Noorden of waar zaten nu de belangrijkste brouwerijen. Het komt allemaal aan bod tijdens de ongeveer anderhalf uur durende wandeling. De start van de bierwandeling is aan de Noorderhaven en hij eindigt met, hoe kan het ook anders, een bierproeverij bij Brouwerij Martinus in de Kostersgang.

Op de kaart hiernonder zie je hoe de wandeling er uit zou kunnen zien. Je kunt op de kaart klikken om naar Google Maps te gaan.Beide artikelen

Het linker artikel komt uit het Dagblad vh Noorden en het rechter artikel komt uit de Groninger Gezinsbode.