Terug naar boven

Krant Week vh Nederlands Bier

Van 11 tot en met 21 mei staat Nederland in het teken van alweer de zesde Week van het Nederlands Bier. Speciaal voor de week is ook dit keer weer een gratis krant verschenen in een oplage van maar liefst 165.000 stuks. Uitgever Birdy Publishing is ook bekend van het blad Biermagazine.
Tijdens deze week zijn er in heel het land diverse biergerelateerde activiteiten. Naast de vele locale activiteiten wordt er voor de zesde keer een speciaalbierfestival georganiseerd in Den Haag. Bijzonder aan dit festival is dat je naast de kleine brouwerijen, veelal aangesloten bij het Craft, ook de grote brouwerijen, verenigd in de Nederlandse Brouwers, op dit festival in Den Haag zult aantreffen.
In de krant natuurlijk ook een overzicht van de activiteiten die door de verschillende Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders worden georganiseerd in deze week.

In de krant ook een aankondigng van de activiteiten van de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur. De nieuwe website van deze stichting, die opgericht werd als samenwerkingsverband tussen mijn website Pinkgron.nl, Camriunus.nl, de Bierverbinding.nl, bieretiketten.nl, maar ook met de Nederlandse Brouwers en Craft, gaat in de week van het Nederlands Bier live! De nieuwe website vind je op www.nederlandsebiercultuur.nl.
Meer over de week kun je hier lezen.

Het artikel