Terug naar boven

Hopster Craft Beer Magazine 05 Lente 2021

In nummer 5 van het craft beer magazine Hopster, mocht ik een column verzorgen als secretaris van de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur en natuurlijk als bierliefhebber uit het Groningse.
De insteek was snel gevonden. Ondanks het feit dat het vanwege de corona pandomie zeer moeilijke tijden zijn voor de brouwerijen, horeca, toeleveranciers etc, je ziet overal nieuwe en vooral digitale intiatieven voorbijkomen. Sommige daarvan zouden wel eens een blijvertje kunnen zijn. Het is toch bijvoorbeeld fantastisch om mee te kunnen doen aan online proeverijen in heel Nederland. Je laat het bier bezorgen op je thuisadres en je bent er live bij via bijvoorbeeld Zoom of Youtube. Het zou mij in elk geval niet verbazen als we over een jaar of wat niet beter weten dan dat de meeste proeverijen digitaal worden ondersteund.
Naast de stichting natuurlijk ook voldoende aandacht over het hoe en waarom ik in de bierwereld verzeild ben geraakt en vooral mijn affiniteit met bier uit de provincie Groningen. Kortom. lezen :-)

Artikel