Aankondiging
Op 19 juni 2015 vond de presentatie plaats van het eerstse bier van brouwerij Rockin'Ludina uit Groningen. Niet voor niets vond desze presentatie plaats in cafe de Toeter in Groningen. De eerste brouwers voor Ludina waren Sjoerd Tjio en Devin Ummels. Rockin Ludina brouwt hun bieren op kleine schaal, eerst aan boord van de uit 1910 stammende Tjalk de Ludina. Dit schip is aangekocht door Maik van Heerd, eigenaar van de Toeter en als zodanig werkgever van Sjoerd en Devin.

In het ruim van de Tjalk, die tegenwoordig verder dienst doet als terras van het cafe, worden de recepten voor de bieren ontwikkeld. Het zal duidelijk zijn dat een gootschalige installatie in het schip geen doen is. Dit is dan ook de reden waarom voor de grotere volumes wordt uitgeweken naar andere brouwlocaties. Daarnaast is op een industrieterrein in Groningen een nieuwe, wat ruimere brouwlocatie ingericht. Foto's daarvan zie je op de speciale fotopagina.

Het eerste bier commerciele bier, First Mate, is door Sjoerd en Devin gebrouwen bij en met Steve Gammage van brouwerij Rodenburg in Rha. First mate is een moutige, maar ook hoppige Brown Ale van 8%. Ondertussen is het assortiment al flink uitgebreid. De verschillende bieren vind je op de etikettenpafina.

Email: info@pinkgron.nl
Laatste Update: 20-11-2019