Brouwerij Martinus Groningen
Groningen heeft met de komst van brouwerij Martinus na jaren weer een brouwerij binnen de diepenring van de stad. Aan de rand van het eigenlijke centrum van de stad, aan de Kostersgang, is de voormalige drukkerij van de familie Swierstra omgebouwd tot een prachtige bierbrouwerij. Maar liefst 20 jaar geleden sloot de laatste brouwerij met ketels in de binnenstad van Groningen. De nagelnieuwe brouwinstallatie van brouwerij Martinus staat in schril contrast met de installatie van de laatste brouwerij binnen de diepenring, brouwerij Sint Martinus. Met de 1000 liter installatie, die begin augustus door Coenco werd geïnstalleerd, mikt men op een brouwcapaciteit van 10.000 liter per maand.

Op 8 juli 2015 werden de eerste lagertanks naar binnen gereden. Vanaf dat moment heb ik foto's kunnen maken van de opbouw en inrichting van de brouwerij. Dit resulteerde in een aardig antal foto's die je kunt terug vinden op mijn fotopagina van brouwerij Martinus.

Brouwerij Martinus is van woensdag tot en met zondag open voor publiek. In de weekenden kan er worden gegeten (wel vooraf reserveren). Meer informatie met betrekking tot de openingstijden etcetera is te vinden op de website van Martinus.

De officiële openingshandeling werd op 14 november 2015 verricht door de burgemeester van Groningen, Peter den Oudsten. De foto's van de officiële opening staan nattuurlijk op mijn site.je vind ze hier.

Verder was ook de locale omroep OOG TV aanwezig. Zij maakten de reportage die je hiernaast kunt bekijken door op de afbeelding te klikken.

Op de Martinus Youtube pagina nog meer filmpjes met Brouwerij Martinus in de hoofdrol.