Staalbaard fles en viltje
Foto Staalbaard Facebook
Staalbaard is als brouwerijhuurder actief sinds januari 2016. De thuisbasis is Haren, buurgemeente van de gemeente Groningen, maar omdat de eigenaren Okke Jan Ottens en Dirk Wernik niet over een grote brouwinstallatie beschikken wordt voor het brouwen uitgeweken naar de Sallandse Bierbrouwerij in Raalte.

De merknaam voor de bieren was snel gevonden, het moest een stoere, robuuste en eigenzinnige uitstraling krijgen, aantrekkelijk voor de moderne bierdrinker.
De eerste batch van 500 liter is gebruikt om de directe omgeving van Okke Jan en Dirk kennis te laten maken met Staalbaard Blond. Er moest natuurlijk wel iets tegenover staan want de brouwers wilden graag weten hoe het bier werd ontvangen. En zo ontstond er een proefpanel van meer dan 100 deelnemers. Het bier werd goed ontvangen want het werd gewaardeerd met een dikke 8.

Okke Jan en Dirk deden het aanvankelijk rustig aan, want beiden hebben naast de passie voor bier ook een drukke baan. Plezier in het bier staat dan ook voorop. Dat blijkt wel uit de kwinkslag in de slogan die Staalbaard hanteert: "Wat anderen drinken moeten ze zelf weten".
De tweede batch Staalbaard werd in mei van dit jaar gebrouwen en de eerste flessen Staalbaard Blond werden uitgezet op een paar plaatsen in de stad Groningen. Volgens Dirk moet je je best wel even doen om van dit mooie bier te genieten. Staalbaard blond is, de naam zegt het al, een blond bier met karakter. Vol van smaak en verrassend bitterfris. Een mooie doordrinker om bewust van te genieten.

De ambitie van Staalbaard is voorlopig nog niet heel snel heel erg groot te worden. Maar het is veel meer een uit de hand gelopen hobby, waar zowel Okke Jan als Dirk erg veel plezier uit halen. Aan het bier zal het zeker niet liggen !

                 
Foto's Staalbaard