Algemeen

Op deze pagina een overzicht van bierige plaatsen/activiteiten in de Provincie Groningen. Dan gaat het naast de brouwerijen om de betere biecafe's of bierwinkels. En natuurlijk vind je hier meer informatie over bierfestivals die in de provincie worden georaganiseerd.
Deze pagina is natuurlijk nooit compleet. Daarom... mocht je aanvullingen hebben, mail ze dan vooral door. Ik zal dan zo snel mogelijk beoordelen of het iets is voor mijn website.
Op deze pagina staan de brouwerijen met eigen ketels in de provincie Groningen. Als je op de naam van de brouwerij klikt opent de desbetreffende website, klik je op het adres dan open je de locatie in Google Maps.
In het linker menu vind je de andere subpagina's.

Bierfestivals:

De provincie Groningen kent twee grote jaarlijkse bierferstivallen. Mooi verspreid over het jaar, met eentjje in het voorjaar en eentje in het najaar. Hier kun je wat meer informatie vinden.

  • Bierfestival Groningen

    Het grootste van de twee bierfestivals in Groningen wordt ieder jaar sinds april 2011 georganiseerd in een van de mooiste locaties van de stad Groningen, de Martinikerk. Het festival trekt jaarlijks in drie dagdelen enkele duizenden bezoekers. Naast het aanbod van de vele brouwerijen is het mogelijk om je in te schrijven voor diverse masterclasses. Ook zijn er wedstrijden voor de beste bier/spijscombinatie en worden amateur brouwers jaarlijks uitgedaagd een bepaald biertype te brouwen.

  • Pint Noordelijk Speciaalbierfestival

    Op de eerste zaterdag in november wordt traditiegetrouw door Pint Regio Noord het Noordelijk Speciaalbierfestival georganiseerd in grandcafe het Heerenhuis in Groningen. Met het unieke concept 10 brouwerijen, 5 regioneel en 5 buiten de regio, waarbij buiten de regio maximaal 2 maal achter elkaar worden uitgenodigd, staat dit festival als een huis. Jaarlijks komen tussen de 300 en 400 bezoekers op dit evenement af. Voor Pint Regio Noord is dit één van de drie te organiseren festivals. Meer info op hun website.