Banner Bax Bier Groningen
Eindelijk is het zover, brouwerij Bax-bier brouwt het bier aan de Friesestraatweg in Groningen. Op mijn fotopagina van brouwerij Bax bier staan de fotos's van de opening en inrichting van de brouwerij aan de Friesstraatweg in Groingen in september 2016. .

Bax Bier startte als brouwerijhuurder in Groningen begin 2014. Jeroen Bax & Sepp Jansen kwamen destijds met hun eigen bier voor de horeca en slijterijen.

Al snel werd duidelijk dat deze brouwerij vooral probeert om de diverse soorten speciaalbier een speciale twist te geven en daarbij gebruik te maken van invloeden en technieken die zijn overgewaaid uit Groot-Brittannië en Amerika.

Nu we ruim anderhalf jaar verder zijn mag je zeggen dat dat zeker is gelukt. Bax-bier staat met eigentijdse bieren als 'Kon Minder' en 'Koud Vuur' al flink op de bierkaart van Nederland en er komen nog steeds prachtige bieren bij. Dat Koud Vuur en Kon Minder goed worden ontvangen blijkt ook uit de gouden en zilveren medaille voor deze bieren tijdens de Brussels Beer Challenge van 2015.

Op 1 juli 2016 opende het Bax-Proeflokaal, en ruim twee maanden later volgde op 17 september de langverwachte opening van de eigen productiebrouwerij. Het opbouwen/inrichten van de nieuwe brouwerij is door mij met enige regelmaat in beeld gebracht en is terug te vinden op de fotopagina van Bax-bier op mijn website.
Meer informatie over Bax-Bier kun je vinden de website van Baxbier in Groningen.

Brouwerij Bax-Bier
Brouwerij Bax-Bier
Proeflokaal Bax-Bier

Groningers zoeken de beleving in speciaalbier

Jeroen was te zien in een uitzending van RTV Noord.
over de beleving van de Groningers voor het speciaalbier. Met het succes van Bax-bier tijdens de Brussel Beerchallenge is speciaalbier in the picture.

Je kunt op de afbeelding hiernaast klikken om de uitzending nog eens terug te zien.

Hier onder een paar foto's van de presentatie eerste beide bieren op 5 april 2014 in de Mitra Vismarkt Groningen.Presentatie
Presentatie
Presentatie


De presentatie van de eerste twee bieren was in het weekend van 4-6 april. Op zaterdag 5 april was er een proeverij in de Mitra aan de Vismarkt in Groningen en op zondag 6 april was er voor een aantal genodigden een officiele presentatie in Speciaalbiercafe de Koffer.

RTV-Noord heeft in de uitzending van 4 april al een item opgenomen over de introductie van de Bax bieren. Klik op de afbeelding hiernaast om het item te openen.