Nadat in 2010 voorzichtig de eerste schreden werden gezet om thuis te brouwen in Groningen, raakten Jelle en Jelmer steeds meer in de ban van speciaalbier. Door zijn stage voor zijn koksopleiding in Belgie werd Jelle helemaal gegrepen en terug in Groningen werd een eigen brouwinstallatie opgebouwd met een capaciteit van 30 liter. Dit is sinds 2014 de thuisbasis van Jotner.
De eerste brouwsels werden zo goed ontvangen dat de werkgever van Jelle beiden vroeg om het huisbier te brouwen voor restaurant de Uurwerker in Groningen. Om deze volumes te kunnen brouwen moest natuurlijk worden uitgeweken naar een brouwerij waar voldoende mogelijkheden waren om als huurbrouwer aan de slag te gaan. Omdat het een ondergistend bier moest worden kwamen ze uit bij bierbrouwerij Heupink&co in Ootmarsum. Hier zijn ondertussen 2 x 1000 liter gebrouwen van Jotner Pils een, zoals de brouwers het zelf noemen, ambachtelijk gebrouwen speciaal pils van 5,1%. Een deel van de eerste batch is verkocht als Jotner Pils en een deel is verkocht als Uurwerkers Pils.
Volgens Jelle en Jelmer zit kracht van het gebrouwen bier in kennis. Vandaar de vernoeming van de brouwerij naar de grondlegger van de wijsbegeerte in de Noorse mythologie; de Jotner.
Copyright © 2014 - All Rights Reserved - www.hpinkster.nl
Template by OS Templates