Banner Wildervank Brouwerij | Foto: Harry Pinkster
Wildervank Brouwerij | Foto: Harry Pinkster
Brouwerij Wildervank is actief sinds 2014, de definitieve inschrijving bij de Kamer van Koophandel was rond op 4 juli 2014.
De bieren zijn ondertussen verkrijgbaar op verschillende plaatsen in Noord-Nederland. Brouwerij Wildervank is gestart met drie verschillende bieren: Wildevanker Blond, Wildevanker Tarwebier en Wildevanker Gember, maar heeft ondertussen al veel meer op de markt gebracht.
De meest in het oogspringende bieren zijn die in de serie van Borrie. Deze bieren zijn in samenwerking met cafe de Pintelier in Groningen en Mitra Slijterij Wijnalda in Haren ontwikkeld en slechts zeer beperkt verkrijgbaar.

Foto: Brouwerij Wildervank
Brouwer Jan Abbingh is al geruime tijd bezig met het brouwen van bier. Jan is meer dan 25 jaar geleden al gestart als hobbybrouwer en gebruikte daarbij voor zijn hobbybrouwerij de naam Brouwerij 't Oosterdaip. De plannen voor een commerciële brouwerij waren er al langer en zijn nu dus werkelijkheid geworden.
In 2014 werd gestart met de verbouwing van de garage en zo kon voorzichtig een begin worden gemaakt met de inrichting van de brouwerij.

Brouwerij Wildervank heeft ook een fotopagina op mijn website, met foto's die ik heb gemaakt tijdens mijn bezoek aan de brouwerij. Je kunt de fotopagina openen in het menu aan de linkerkant.

Op donderdag 14 augustus werd brouwer Jan Abbingh bezocht door een cameraploeg van RTV-Noord. De uitzending is te bekijken door op de afbeelding hiernaast te klikken.