In het Oost-Groningse Vlagtwedde, vlak tegen de Duitse grens aan, is sinds kort brouwerij Westerwolde actief. De brouwerij is opgestart door vader Harm en zoon Thijs Verweij. Nadat beide al en tijd als hobbybrouwer actief waren werd begin 2017 een begin gemaakt met het inrichten van een brouwerij in een schuur waarin de opa van Harm ooit nog eens varkens hield. In deze schuur staat een installatie van 5 hectoliter en diverse vergistingstanks. De schuur bied ook de mogelijkheid om in een iets later stadium rondleidingen en proeverijen te organiseren. Eind juli staat het eerste bier te vergisten en het is dan ook een kwestie van tijd totdat het eerste bier verkocht kan worden.
Harm runt naast de brouwerij, samen met zijn vrouw Marenda ook nog een bloemenkwekerij en ze verhuren naast de kwekerij een royale vakantiewoning. Tot een jaar of tien geleden was Harm veehouder in dezelfde boerderij waarin nu de kwekerij is gevestigd. De kwekerij, met de naam de Weyde is gespecialiseerd in snijheesters en pioenrozen. Een van de gunstige bijkomstigheden voor Harm en Thijs is dat in de overige schuren van het bedrijf al voldoende koelruimte aanwezig is om de bieren na te laten vergisten op de fles. Voor de huurders van de vakantiewoningen moet het straks mogelijk zijn een arrangement te boeken inclusief een bierproeverij.
Zoon Thijs is student werktuigbouwkunde aan het Noorderpoort in het naburige Stadskanaal en was zeer nauw betrokken bij het inrichten van de brouwerij. Naast het meewerken aan de opbouw van de installatie draait Thijs volwaardig mee als brouwer van de bieren van brouwerij Westerwolde.

De brouwerij heeft zijn naam te danken aan de streek waar de brouwerij is gevestigd, het Groningse Westerwolde. Na de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2018 ligt brouwerij Westerwolde ook in de gemeente Westerwolde
De bieren van brouwerij Westerwolde zullen in eerste instantie vooral in de regio (Oost-Groningen) worden verkocht. De brouwerij zal binnenkort op afspraak open zijn voor het publiek, waarbij rondleidingen en proeverijen kunnen worden besproken.. Daarnaast is het de bedoeling dat de bieren van brouwerij Westerwolde in de brouwerij kunnen worden gekocht. Het is overigens niet de bedoeling een officieel proeflokaal in te richten. De aangeschafte bieren zullen elders moeten worden gedronken. Natuurlijk kan dat ook bij diverse horeca gelegenheden in de regio.