Algemeen

Op deze pagina een overzicht van bierige plaatsen/activiteiten in de Provincie Groningen. Dan gaat het naast de brouwerijen om de betere biercafe's of bierwinkels. En natuurlijk vind je hier meer informatie over bierfestivals die in de provincie worden georganiseerd.
Deze pagina is natuurlijk nooit compleet. Daarom... mocht je aanvullingen hebben, mail ze dan vooral door. Ik zal dan zo snel mogelijk beoordelen of het iets is voor mijn website.
Op deze pagina staan de brouwerijen met eigen ketels in de provincie Groningen. Als je op de naam van de brouwerij klikt opent de desbetreffende website, klik je op het adres dan open je de locatie in Google Maps.
In het linker menu vind je de andere subpagina's.

Brouwerijen:

Er zijn momenteel tien brouwerijen met eigen ketels actief in de provincie Groningen. Dat wil niet zeggen dat deze brouwerijen op de bonnefooi kunnen worden bezocht. In alle gevallen is het in geval van een gepland bezoek raadzaam om vooraf contact met de brouwers op te nemen.

 • Bax Bier

  Na een explosieve groei als brouwerijhuurder wist brouwerij Bax Bier het voor elkaar te krijgen om iets meer dan twee jaar een volledige productiebrouwerij op te starten in Groningen. De brouwerij ligt iets buiten het centrum, maar wel op een prachtige plek aan het Reitdiep. De brouwerij heeft een groot terras aan het water waar het mogelijk is aan te meren. Het proeflokaal is open voor publiek van donderdag tot zondag vanaf 16.00 uur.

 • Brouwerij Corviri

  Net onder Haren, in de prachtige bossen van Appelbergen vind je de Corviri brouwerij. Deze microbrouwerij met een capaciteit van 100 liter is gevestigd in de kelders van het paviljoen Appelbergen. Het paviljoen is gelegen aan een eeuwenoude zandweg en is een bekende pleisterplaats voor de Groningers en Drenten.

 • De Groene Glazenmaker

  In het Groningse Leek staat wellicht de kleinste brouwerij van onze provincie, brouwerij de Groene Glazenmaker, genoemd naar een zeldzame libelle soort die in de omgeving voorkomt. De brouwerij is aan huis en dan ook niet open voor bezoekers.

 • Brouwerij de Klappe

  Brouwerij de Klappe is begin december 2016 officieel van start gergaan. De brouwerij, met een capaciteit van 100 liter per brouwsel, is gevestigd in Zuidbroek. Op dit moment wordt er vooral op zaterdagen gebrouwen.

 • Brouwerij Martinus

  De stad Groningen kent sinds oktober 2015 een tweede brouwerij. In de voormalige drukkerij aan de Kostersgang staat een prachtige intstallatie met brouwer Martijn Swierstra aan de roerstok. De brouwerij is open voor bezoekers. Meer info op de site van Martinus

 • Pivo Haren

  Op een prachtige locatie, in het oude aquariumhuis van de de Biotoop in Haren, vind je brouwerij Pivo. De ketels van Brouwerij Pivo hebben een capaciteit van 900 liter en worden vooral gebruikt voor ondergistende bieren.

 • Rockin'Ludina

  De bieren van Rockin'Ludina worden (meestal op dinsdagen) voor het grootste deel gebrouwen in een loods aan de Arhusweg in Groningen. Voor grotere batches wordt af en toe uitgeweken naar bevriende brouwerijen.

 • Brouwerij Van den Broek

  Zonder de andere Groningse brouwerijen te kort te willen doen. In Midwolde ligt misschien wel de meest bijzondere brouwerij van onze provincie. De houtgestookte ketels van brouwer Toon van den Broek worden vooral gebruikt voor het brouwen van Gueuzes, Vlaams Bruin en het typisch Groningse haverbier genaamd Cluyn.