Brouwerijhuurders/contractbrewers

Ook voor brouwerijhuurders is er af en toe ruimte om hun bier bij brouwerij Martinus in Groningen te brouwen. Op deze pagina vind je een overzicht van alle brouwerijhuurders die bij Martinus één of meer bieren hebben gebrouwen. De etiketten van deze bieren staan ook vermeld op de etiketten pagina van Martinus onder het kopje "Huurbrouwers". In dit overzicht staat het nieuwste brouwinitiatieven bovenaan.

29-02-2016 - Crans Craft Brewery

Brouwer Jan Ronald Crans bij Martinus in Groningen
Foto: Crans Craft Beer
Op 29 februari werd door Jan Ronald Crans van Crans Craft Beer uit Almere een batch Ciprianus gebrouwen. Jan Ronald is geen onbekende in bierland. Velen kennen hem als de biermeester. Dit omdat feit dat hij zijn vak als leerkracht niet alleen op school uitoefent, maar ook lezingen en proeverijen verzorgt voor een ieder die het wil. Als amateurbrouwer werd de roep om de stap naar een commerciele brouwerij te maken steeds groter.
Jan Ronald kwam bij Martinus terecht omdat een van zijn voorvaderen (Jan Harmens Crans) in 1590 brouwer was aan de Lutkenieuwstraat in Groningen. Daarmee krijgt de start van zijn brouwerij een extra "Gronings" tintje. De Ciprianus is begin april afgevuld op flessen en enkele fusten. Het eerste bier van Crans Craft Beer is begin mei 2016 beschikbaar. Verzamelaars kunnen het etiket bij mij aanvragen.