Hopteelt

Op deze pagina's een overzicht van de hopteelt in de provincie Groningen. Sinds 2017 worden er steeds meer initiatieven gestart voor kleinschalige hopteelt in Groningen. In het menu aan de linkerkant kun je een keuzse maken tussen de verschillende initatieven.

Noord Nederlandse Hop in Zuidbroek

In Zuidbroek is Fokko Prins in 2018 gestart met Noord-Nederlandse Hop. De hopteelt vindt plaats op een perceel van 0,75 hectare rond de woning van de voormalige brouwer van brouwerij de Klappe. Fokko werkt nauw samen met de initiatiefnemers van het hopveld van brouwerij Maallust in Veenhuizen. Op deze pagina een foto overzicht van het perceel met diverse hopsoorten. Begin september 2018 zal de eerste hop moeten worden geoogst.


  • NNH op RTV Noord

    Aandacht voor Noord-Nederlands Hop (NNH) in de nieuwsuitzending van RTV-Noord op 17-07-2018. Henk Timmerman van Maallust en Fokko Prins van NNH over de unieke samenwerking tussen Maallust en NNH om zo serieuze hopteelt in Groningen en Drenthe weer van de grond te krijgen. KLik op de afbeelding rechts om de reportage te openen.


  •  

    Foto's 04-07-2018