Foto © Brouwerij Allema

Brouwerij Allema

Hobbybrouwers Joost en Jasper Allema besloten na jaren als hobbybrouwers bieren te hebben gebrouwen de stoute schoenen aan te trekken en hun eerste bieren commercieel op de markt te brengen.
In 2020 kwamen de eerste drie bieren op de markt. Na een succesvol eerste jaar werd er daarna vooral naar gestreefd om de standaardaard bieren continu op voorraad te hebben. Ze werden door Joost en Jasper gebrouwen bij Admiraals in Aldtsjerk, de Noord-Hollandse Bierbrouwerij en de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij. Op dit moment komen de bieren vooral uit de ketels van de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij.

In 2022 sloot jeugdvriend Laurens ter Veen zich aan bij beide broers. Laurens is mede verantwoordelijk voor de verkoop van de bieren. Het standaard assortiment bestaat momenteel uit vijf bieren. Als laatste bier werd begin 2023 de Tante uit Amerika, een IPA, aan het assortiment toegevoegd.
In de nabije toekomst zal de brouwerij verhuizen naar Zwolle waar een kleine productiebrouwerij in gebruik zal worden genomen.