Banner Wildervank Brouwerij | Foto: Harry Pinkster

Wildervank Brouwerij | Foto: Harry Pinkster
Brouwerij Wildervank is actief sinds 2014, de definitieve inschrijving bij de Kamer van Koophandel was op 4 juli 2014. Hiermee is de Wildervanker de oudste nog actieve brouwerij met eigen ketels in de provincie Groningen.
Brouwerij Wildervank startte met drie verschillende standaardbieren in het assortiment: Wildevanker Blond, Wildevanker Tarwebier en Wildevanker Gember. Ondertussen zijn al veel meer bieren op de markt gebracht. Een groot deel van de bieren van de Widervanker worden als batch afgenomen door locale horeca in de provincie Groningen en Drenthe. Hiermee heeft de brouwer een gegarandeerde afzetmarkt.
De meest in het oogspringende bieren zijn die in de serie van Borrie. Deze bieren zijn in samenwerking met cafe de Pintelier in Groningen en Mitra Slijterij Wijnalda in Haren ontwikkeld en slechts zeer beperkt verkrijgbaar.

Foto: Brouwerij Wildervank
Brouwer Jan Abbingh is al geruime tijd bezig met het brouwen van bier. Hij is meer dan 25 jaar geleden al gestart als hobbybrouwer. Voor zijn hobbybrouwerij gebruikte hij de naam Brouwerij 't Oosterdaip. De plannen voor een commerciële brouwerij waren er al een paar jaar voor deze stap werd gemaakt. In 2014 startte Jan met de verbouwing van de garage achter het woonhuis en zo kon voorzichtig een begin worden gemaakt met de inrichting van de brouwerij. Na een tijdje full-time brouwer te zijn geweest heeft Jan moeten besluiten om er toch weer een baan naast te nemen. Dat is de reden waarom er tegenwoordig vooral in de weekenden wordt gebrouwen.

In de beginjaren heb ik tijdens mijn bezoek aan de brouwerij Wildervank een aantal foto's gemaakt.

De foto's kun je vinden op mijn fotopagina van Brouwerij Wildervank.

Op donderdag 14 augustus werd brouwer Jan Abbingh bezocht door een cameraploeg van RTV-Noord. De uitzending is te bekijken door op de afbeelding hiernaast te klikken.