Toekomst
Foto: © Harry Pinkster
In Noord Oost Groningen weet iedereen waar je het over hebt als je spreekt over het pand van de Toekomst in Scheemda. In deze voormalige strokartonfabriek, een industrieel monument van ongeveer 5000 m2, gaat nogal wat gebeuren. Nadat de strokartonfabriek in 1968 werd gesloten raakte het pand behoorlijk in verval. Het werd van de sloop gered en in 2009 werd er gestart met de renovatie van het enorme complex.

Het complex werd in 2018 aangekocht door Patrick Beijk. Patrick Beijk had vanwege zijn aandeel in de plannen van het vestigen van een brouwerij in Merckt aan de Grote Markt in Groningen al een brouwinstallatie aangeschaft. Nadat hij uit het projekt in Groningen was gestapt werd de brouwinstallatie naar de Toekomst in Scheemda getranspoorteerd. De verwachting is dat de brouwerij daar aan het einde van 2024 in gebruik kan worden genomen.
Maar daar blijft het allemaal niet bij...

Er wordt momenteel hard gewerkt in het pand. Naast de bierbrouwerij worden er een pub, koffiebranderij en een distilleerderij gerealiseerd. Tussen de brouwketels komt een ruimte voor beurzen, concerten etc. en dat alles met de fantastische industriëe uitstraling van het pand. De pub is ondertussen bijna klaar en is die is natuurlijk geheel in stijl ingericht. Zodra de brouwerij in productie zal worden genomen is nog niet duidelijk, maar zodra er meer bekend is kom ik natuurllijk met meer informatie, inclusief eigen nieuw fotomateriaal. De eerste foto's staan ondertussen op de fotopagina van de Toekomst. Deze zijn genomen tijdens de rondleiding die ik kreeg van Patrick.

N.B. - Wat de brouwerijnaam exact gaat worden en onder welke merknaam de bieren worden uitgebracht is nog niet bekend.