Krat Sint Martinus Bieren
Stadsbrouwerij Sint Martinus in Groningen werd in mei 1992 opgericht. De Sint Martinus Brouwerij was gevestigd in de "Oude kijk in 't Jatstraat 16b" in Groningen. De brouwerij produceerde een paar jaren voornamelijk Cluijn (dit keer met een C), Noorderblond en heel erg veel gelegenheidsbieren. Toen werd getracht een meer uitgebreide bierlijn op te zetten moest ook deze brouwerij de strijd staken. Sint Martinus is per 1 juli 1995 gestopt met het brouwen van bieren. De belangrijkste reden was het niet kunnen voldoen aan de hoge vergunningeisen en milieuregels.

Flessen Brouwerij Sint Martinus
Brouwer van de Sint Martinus brouwerij was Nico Derks, later de brouwer van de "Oudean" in Utrecht en enige tijd de brouwer van de "Texelse Bierbrouwerij". De bieren Cluijn, Noorderblond, Rabenhaupt, Bommen Berend, StMartinus en Pannebier zijn nog een tijdje in Duitsland gebrouwen in opdracht van een lokale slijterij in Groningen.

De meeste van de Sint Martinus-bieren zijn terug te vinden op mijn homepage. Enkele gelegenheidsbieren heb ik helaas gemist en dus niet gedronken, van het grootste deel heb ik ondertussen wel de etiketten of een fles in mijn verzameling.
Verder heb ik alle, tenminste voor zover in verzamelland bekend, door Sint Martinus uitgegeven bierglazen in mijn verzameling. De glazen kun je terug vinden op de speciale glazenpagina.
Als iemand iets aan mijn verzameling kan toevoegen dan hoor ik het heel erg graag via de email.Mocht je op zoek zijn naar informatie over de nieuwe Groningse brouwerij Martinus (juli 2015) klik dan hier