Beide nieuwe eigenaren hadden grote plannen met het opknappen van het pand. Zo moest er in een jaar tijd een luxueus restaurant, een proeflokaal, enkele hotelkamers en een bierbrouwerij worden gerealiseerd. Voor het zover was moest er een flinke verbouwing plaats vinden en moest het gebouw eerst aardbevingsbestendig worden gemaakt.
Helaas duurde het iets langer dan verwacht en ging in mei 2025 als eerste het proeflokaal open.
De bierbrouwerij is gevestigd achter het restaurant. Lotte heeft jaren horecaervaring als gastvrouw in diverse restaurants en Mark runt een succesvol evenementenbedrijf. Hij werd als liefhebber van speciaalbier gegrepen door het brouwvirus en het is dan ook niet vreemd dat ze samen gaan werken aan de droom van een eigen brouwerij.
Het eerste jaar werd er gewerkt onder de projektnaam Loppesheim, een naam die al snel werd gevonden. Loppesheim is namelijk de oorspronkelijke naam voor Loppersum. Op 29 maart 2024 werd de definitieve naam van de brouwerij bekend gemaakt via Facebook; De L'hopster Dorpsbrouwerij. De link met Loppersum is heel belangrijk, daarom moest dit terugkomen in de naam van de brouwerij. Verder natuurlijk de knipoog naar 'Hop' dat als ingrediënt in het bier wordt gebruikt. Zo dekt deze naam de lading van wat er in de nieuwe brouwerij gaat gebeuren. De L'hopster Dorpsbrouwerij moet, in een gezellige pub omgeving, dé huiskamer worden voor Loppersum met lekkere bieren, gezellige activiteiten en uiteraard nog veel meer.
Ondertussen zijn er twee brouwers aan de brouwerij verbonden. Brouwer Daniël van der Plas zal ook proeverijen en rondleidingen verzorgen op de brouwerij. Op zich niet bijzonder, wel bijzonder is dat de brouwerij voor hem rolstoelvriendelijk is ingericht. Zo kan hij bijna alle taken in de brouwerij zelf uitvoeren op het storten van de granen en de hopgift na.
De officiële opening van het proeflokaal de L'Hopster Dorpsbrouwerij is op 15 mei 2025. Tijdens koningsdag 2025 konden de inwoners van Loppersum alvast sfeer proeven in het nieuwe proeflokaal. Het is de bedoeling dat de brouwerij later in het 2e kwartaal van 2025 in bedrijf wordt genomen, het bijbehorende restaurant gaat naar verwachting in het derde kwartaal van 2025 open. Om de gasten toch van een eigen bier te voorzien werd er eerder in 2025 een batch L'Hopster Goud gebrouwen bij een bevriende brouwerij in Harlingen. Dit bier is vanaf mei enkel en alleen op tap verrkijgbaar in het proeflkaal.