In het Oost-Groningse Vlagtwedde, vlakbij de grens met Duitsland, is sinds 2017 brouwerij Westerwolde actief. De brouwerij is opgestart door vader Harm en zoon Thijs Verweij. Nadat beide al en tijd als hobbybrouwer aan de slag waren werd begin 2017 een begin gemaakt met het inrichten van een brouwerij in een schuur waarin de opa van Harm ooit nog eens varkens hield. In deze schuur staan een installatie van 5 hectoliter en een aantal vergistingstanks. De schuur bied ook de mogelijkheid om rondleidingen en proeverijen te organiseren. Eind juli 2017 stond het eerste bier te vergisten en een aantal weken later werden de eerste bieren verkocht.

Harm runt naast de brouwerij, samen met zijn vrouw Marenda, ook nog een bloemenkwekerij en ze verhuren naast de kwekerij een royale vakantiewoning. Tot een jaar of tien geleden was Harm veehouder in dezelfde boerderij waarin nu de kwekerij is gevestigd. De kwekerij, met de naam de Weyde is gespecialiseerd in snijheesters en pioenrozen. Een van de gunstige bijkomstigheden voor Harm en Thijs is dat in de overige schuren van het bedrijf al voldoende koelruimte aanwezig is om de bieren na te laten vergisten op fust en fles. Voor de huurders van de vakantiewoningen is het mogelijk een arrangement te boeken inclusief een bierproeverij.
Zoon Thijs is studeerde werktuigbouwkunde aan het Noorderpoort in het naburige Stadskanaal en was zeer nauw betrokken bij het inrichten van de brouwerij. Naast het meewerken aan de opbouw van de installatie draait Thijs volwaardig mee als brouwer van de bieren van brouwerij Westerwolde en volgt hij een brouwersopleiding.

De brouwerij heeft zijn naam te danken aan de streek waar de brouwerij is gevestigd, het Groningse Westerwolde. Na de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2018 ligt brouwerij Westerwolde in de gemeente Westerwolde
De bieren van brouwerij Westerwolde worden vooral in de regio (Oost-Groningen) verkocht. De brouwerij is op afspraak open voor het publiek, waarbij rondleidingen en proeverijen kunnen worden besproken. Daarnaast kunnen de bieren van brouwerij Westerwolde in de brouwerij worden gekocht.