Algemeen

Op deze pagina een overzicht van bierige plaatsen/activiteiten in de Provincie Groningen. Dan gaat het naast de brouwerijen om de betere biercafe's of bierwinkels. En natuurlijk vind je hier meer informatie over bierfestivals die in de provincie worden georganiseerd.
Deze pagina is natuurlijk nooit compleet. Daarom... mocht je aanvullingen hebben, mail ze dan vooral door. Ik zal dan zo snel mogelijk beoordelen of het iets is voor mijn website.
Als je op de naam van de vereninging klikt opent de desbetreffende website. Als je op het adres klikt opent een kaart in Google Maps waar de desbetreffende vereningin activiteiten organiseert. In het linker menu vind je de andere subpagina's.

Vereningingen:

De provincie Groningen kent een aantal verenigingen die ieder op hun manier met bier bezig zijn. Een amateurbrouwersverening en een wat minder beklend iergenootschap in Stadskanaal. En daar blijft het vast niet bij :-)
De regionale afdeling van Pint is sinds eind 2019 na 17 jaar helaas niet meer actief,

  • Biergilde Groningen.

    Het Biergilde Groningen is ontstaan uit het Bier en Wijngilde . Vanaf het eerste begin zijn de Gilde avonden iedere tweede woensdag van de maand. De avond begint met een wat formeel gedeelte waarbij allerlei weetjes uit de brouw- en bierwereld worden besproken. Tijdens het tweede gedeelte van de avond worden de meegebrachte, meestal zelf gebrouwen, bieren geproefd en van commentaar voorzien.

  • Biergenietschap Narziss Stadskanaal

    In het Oost Groningse Stadskanaal zetelt al een paar jaar het Biergenietschap Narziss. Biergenietschap Narziss te Stadskanaal, organiseert per jaar gemiddeld zo'n 3 á 4 proeverijen intern in het proeflokaal, café t Mingelmous te Stadskanaal. Daarnaast is het biergenietschap in te huren voor externe proeverijen, zoals bijvoorbeeld personeelsfeesten.