Het grote publiek kon in april 2015 al kennismaken met de bieren van brouwerij Pivo. Deze bieren werden gebrouwen op de thuisbrouwinstallatie van de brouwers.
Nu, begin 2016 is de opening van de brouwerij in de Biotoop in Haren eindelijk een feit.

Karst van der Heide brouwt samen met Tom van Lente en David Ekkers in een installatie van 900 liter, die door de brouwers zelf in elkaar is gezet. Het zelf bouwen van de installatie was een van de redenen waarom het even heeft geduurd voordat de bieren echt in productie konden worden genomen. Daarnaast zorgde het verfijnen van de bieren dat de liefhebbers even moesten wachten op de definitieve bieren.

De tot nu toe gebrouwen bieren kom je als biertype niet veel tegen bij andere Nederlandse bierbrouwers. De naam Pivo brouwers zegt het eigenlijk al, er wordt oa gebrouwen volgens de Tsjechische school, waarbij de ondergistende bieren zich vooral onderscheiden.

Op de fotopagina een paar foto's die zijn gemaakt tijdens mijn eerste bezoeken aan de brouwerij in aanbouw. Er volgen natuurlijk met enige regelmaat meer foto's. Hou daarom de fotopagina goed in de gaten.

Naar mijn fotopagina van Pivo