Groningse Bierbrouwerij
De Groningse Stadsbrouwerij BV is in maart 2000 opgericht en presenteerde haar bieren voor het eerst aan het publiek op 14 april 2000 tijdens het Noordelijk Bierfestival in Groningen. De naam is in 2012 aangepast en sindsdien spreken we van de Groningse Bierbrouwerij. Helaas beschikt de Groningse Bierbrouwerij nog steeds niet over een eigen brouwlocatie en worden de bieren nog elders gebrouwen. Tot mei 2004 gebeurde dit op Texel bij de Texelse Bierbrouwerij. Onder andere vanwege het succes van de Texelse bieren (de brouwcapaciteit was nodig voor de eigen bieren) moest gezocht worden naar een andere locatie. De bieren worden nu naar origineel Grunn recept in het buitenland gebrouwen.
Ondertussen zijn er diverse series van de standaard Grunn etiketten uitgegeven. De 1e serie is gebruikt in de jaren 2000 - 2003. De 2e vanaf 2003, compleet gerestyled. De 3e serie is alleen van toepassing op de 30cl flessen en is gaat over de periode 2004-2006 De vierde serie gaat over de periode 2006 tm 2008, De vijfde serie gaat over de periode 2008-2013. De zesde serie is beschikbaar vanaf 2013. Naast de Grunn etiketten zijn geeft de breouwerij ook nog etiketten uit (en dus bieren) in oa de Zeebierserie en Kruisherenserie. Alle etiketten die door de Groningse Bierbrouwerij zijn uitgebracht zijn op mijn site te vinden. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk van de zogenaamde etiketbieren op te nemen in mijn overzicht. Voor zover mij bekend staan alle etiketten van de Groningse Bierbrouwerij op mijn site.

De etiketten van de Groningse Bierbrouwerij zijn alleen via mij verkrijgbaar (Dus niet via de brouwerij !!). Wil je weten hoe je aan de etiketten kunt komen stuur dan een mailtje via de emailoptie onderaan deze pagina.
De Groningse Bierbrouwerij heeft natuurlijk ook een eigen website, je kunt hem openen door op het logo te klikken.

Zoals gezegd staan alle etiketten van de Groningse Bierbrouwerij op deze site.
Gebruik hiervoor het menu aan de linkerkant van deze pagina. Er is een overzicht met alle "GRUNN" etiketten, een overzicht met de "HUNEBED" etiketten, een overzicht met de "KRUISHEREN" etiketten en een overzicht alle resterende verschillende etiketten, waaronder de Hanzebieren, de Zeebieren en andere uitgegeven etiketten.
Let op: Alle etiketten hun eigen unieke nummer. Alleen de tiketten met een * achter het nummer zijn via mij te bestellen.

Nieuwste etiket en glas

Het laatste door de Groningse Bierbrouwerij uitgegeven etiket is een nieuw bier in de Zeebierserie. Het gaat om Brandaris versie, van Zeebonck, een tripel van 8,5%. Deze is overigens beschikbaar in 30cl en 75cl.


Het laatste door de Groningse Bierbrouwerij uitgegeven bierglas is 30 cl.


De etiketten en glazen zijn ook terug te vinden op de pagina's met alle etiketten en glazen van de Groningse Bierbrouwerij. Kies hiervoor een van beide opties in het menu aan de linkerkant van deze pagina.

Gezocht een tijdelijke uitgave van Abnormaal Weisse

Op de speciale etikettenpagina van de Groningse Bierbrouwerij staat een exel-lijst met ontbrekende etiketten van de GSB in mijn verzameling. Ik mis in elk geval een tijdelijke uitgaves van Abnormaal Weisse.

Links zie je het ontbrekende etiket en rechts het standaardetiket.
Het meest in het oogspringende verschil is de tekst aan de linkerzijde van het etiket. Op de "normale" etiketten staat hier alleen een nummer. Ik zoek het Weisse etiket met meer tekst aan de linkerkant.