Algemeen

Op deze pagina een overzicht van bierige plaatsen/activiteiten in de Provincie Groningen. Dan gaat het naast de brouwerijen om de betere biercafe's of bierwinkels. En natuurlijk vind je hier meer informatie over bierfestivals die in de provincie worden georganiseerd.
Deze pagina is natuurlijk nooit compleet. Daarom... mocht je aanvullingen hebben, mail ze dan vooral door. Ik zal dan zo snel mogelijk beoordelen of het iets is voor mijn website.
Op deze pagina staan de brouwerijen met eigen ketels in de provincie Groningen. Als je op de naam van de brouwerij klikt opent de desbetreffende website, klik je op het adres dan open je de locatie in Google Maps.
In het linker menu vind je de andere subpagina's.

Bierfestivals:

De provincie Groningen kent twee grote jaarlijkse bierferstivallen. Mooi verspreid over het jaar, met eentjje in het voorjaar en eentje in het najaar. Daarnaast is er in juni 2017 voor het eerst een bierfestival op de Ossenmarkt. Op deze pagina kun je wat meer informatie over de verschillende bierfestivallen vinden.

 • Bierfestival Groningen

  Het grootste van de vier bierfestivals in Groningen wordt ieder jaar sinds april 2011 georganiseerd in een van de mooiste locaties van de stad Groningen, de Martinikerk. Het festival trekt jaarlijks in drie dagdelen enkele duizenden bezoekers. Naast het aanbod van de vele brouwerijen is het mogelijk om je in te schrijven voor diverse masterclasses. Ook zijn er wedstrijden voor de beste bier/spijscombinatie en worden amateur brouwers jaarlijks uitgedaagd een bepaald biertype te brouwen.

 • Pint Noordelijk Speciaalbierfestival

  Op de eerste zaterdag in november wordt traditiegetrouw door Pint Regio Noord het Noordelijk Speciaalbierfestival georganiseerd in grandcafe het Heerenhuis in Groningen. Met het unieke concept 10 brouwerijen, 5 regioneel en 5 buiten de regio, waarbij buiten de regio maximaal 2 maal achter elkaar worden uitgenodigd, staat dit festival als een huis. Jaarlijks komen tussen de 300 en 400 bezoekers op dit evenement af. Voor Pint Regio Noord is dit één van de drie te organiseren festivals. Meer info op hun website.

 • Intern. Craft Beer Festival Groningen

  Op 24 en 25 juni 2017 organiseert Bax Bier voor het eerst het International Craft Beer Festival Groningen, op de Ossenmarkt. We nodigen alleen de beste en meest bijzondere internationale brouwerijen uit,onder andere uit de Verenigde Staten, Oostenrijk, Schotland, Spanje, Duitsland en Engeland. Daarnaast vind je een select aantal Nederlandse brouwers, en mogen de Groningse brouwerijen natuurlijk ook niet ontbreken. Bovendien is er volop live muziek en het lekkerste eten bij een van de vele foodtrucks.

 • Hop into the Grain

  26 Mei organiseert Just in Beer een Craft beer & Music festival genaamd Hop! into the Grain. Het beste van twee werelden, top bieren van diverse brouwerijen uit Nederland in een setting van een echt muziek festival. Brouwerijen als het Uiltje, Jopen, De Moersleutel,de Kromme Haring, Oproer en Frontaal zullen er zijn. Maar ook een groot aantal Groningse brouwerijen zullen uw dorst naar Craft beer lessen. Het Hop! into the Grain Festival negint om 12:00 uur en eindigt om 01:30 's nachts. De locatie is het EM2 the Barn aan de Energieweg 8 in Groningen