Folkingebrew

Just a backjard IPA
Folkingebrew is een initiatef van onder andere de eigenaar van Just In Beer, Justin van Akkeren en ontstaan vanuit de passie om bijzondere bieren beschikbaar te stellen aan de Groningers. De brouwers hanteren het uitgangspunt dat er vooral bieren moeten worden gebrouwen die ze zelf erg lekker vinden. Bieren met een uitgesproken karakter in smaak, aroma en mondgevoel. Naast Justin participeren er nog vier vrienden in de Folkingebrew.

Omdat de Folkingebrew nog geen beschikking heeft over een eigen brouwinstallatie worden de bieren gebrouwen bij bevriende brouwers. Het eerste bier Just A Backyard IPA, een double dry-hopped NEIPA (New England IPA) met Citra, Mosaic & Galaxy hop. Het is gebrouwen in de ketels van Rockin'Ludina in Groningen. Dit eerste bier werd voor het eerst aan het grote publiek gepresenteerd op het 1e "Hop into the Grain Bierfestival" op 26 mei 2018 in Groningen. Daarnaast werden de flessen exclusief verkocht in de bierwinkel van Justin van Akkeren, een van de mannen achter Folkingebrew, "Just In Beer" in de Folkingestraat in Groningen.

In 2019 werden er twee bieren op de markt gebracht, Begin 2019 verscheen 'Hop in the Yard', een Neipa van 6,9%. Dit bier werd gebrouwen in de ketels van Rock City Brewing in Amersfoort. Vlak voor de jaarwisseling werd het eerst bier op blik op de markt gebracht. Dit is de 'Backyard', een Double IPA van 8,5% en gebrouwen bij Baxbier in Groningen. Al snel volgde begin 2020 met de Northern Lights het tweede bier uit blik en is eveneens een DIPA.