Kantoor Olm Winschoten
Brouwerij Olm uit Winschoten werd in april 2003 opgesricht. De naam Olm is afgeleid van het adres van het kantoorpand aan de M.J. van Olmstraat in Winschoten. M.J. van Olm was een sociaal bewogen huisarts uit Winschoten. In het eerste jaar werd alleen pils gebrouwen, medio 2004 volgde een witbier, "de Witte van Olm". Olmbier wordt gebrouwen in een kleine brouwerij vlakbij het Belgische Kortrijk en speciaal gemaakt voor de Nederlandse markt.

Olm Bier was het meest succesvol in het zuiden van Nederland. Het pils werd verkocht in ruim honderd horecazaken. Daarnaast was het merk verkrijbaar en Belgie en Spanje.

Olm Bier kreeg landelijke bekendheid vanwege de diverse door Heineken aangespannen rechtzaken. Zo zou onder andere het eerste logo van Olm te veel lijken op dat van Heineken en zou Olm ook worden getapt in cafe's waar door Heineken de exclusieve contracten had.

Olm Bier is per 1-12-2006 verhuisd naar Almere-Haven en vertrok van daar uit naar Weesp. Alles wat dan ook na deze datum is uitgebracht aan verzamelitems valt niet meer onder mijn verzameling Gronings Bier. Op 29 september 2011 werd Olm uiteindelijk (op eigen verzoek) failliet verklaard.