Brouwerij Groninger is officieel op 31 december 2019 gestopt met al haar activiteiten. In de weken er voorafgaand werden de activiteiten al langzaam afgebouwd.

De liefde voor speciaalbier en het enthousiasme voor het ontwikkelen van nieuwe smaken bracht de brouwers in 2014 samen. De 9 oprichters van Brouwerij Groninger; 8 mannen en 1 vrouw. Met streekgebonden ingrediënten waar mogelijk, altijd kwaliteit en bijzondere smaken. Ontwikkeld in Groningen, waar Brouwerij Groninger zijn roots heeft. 5 jaar later, eind 2019, werd het tijd om weer terug te gaan naar het idee waar het allemaal mee begon; de liefde voor speciaalbier en het brouwen van bijzondere bieren.
In de vijf jaar voorafgaand is zowel de hobby als het speciaalbier-landschap steeds professioneler geworden. Een wereld die de brouwers naast de reguliere banen, druk bezig hield. De hobby leek een beetje uit de hand te zijn gelopen en werd zo langzamerhand meer en meer serious business. Om iets nieuws te beginnen moet je het oude afsluiten. Zo langzamerhand kregen de brouwers het gevoel dat iedereen twee banen had en dat was nooit de bedoeling geweest. Dus na vijf jaar is Brouwerij Groninger eind 2019 met de activiteiten. De kenmerkende Groninger wolf verlaat daarmee het land.

De bieren van Brouwerij Groninger werden sinds april 2015 vooral verkocht in de Noordelijke provincies.
Begin november 2015 veranderde de brouwerij haar naam van Craft Brewery Groninger naar Brouwerij Groninger. Dit had natuurlijk ook weer consequenties voor de verschillende verzamelitems.

De wolf staat symbool voor Brouwerij Groninger. Een krachtig, sociaal dier met sterk ontwikkelde zintuigen en altijd bezig om nieuwe terreinen te verkennen. Zo voelen de 9 oprichters van Brouwerij Groninger zich ook. De liefde voor speciaalbier en gezelligheid bracht hen samen. Muziekje erbij en het was gauw voor elkaar. Streekgebonden waar mogelijk, altijd kwaliteit en bijzondere smaken met een vleugje rock and roll.