Brouwers Henkjan en Marco
Na enkele maanden voorbereiding is brouwerij Vechter officieel gelanceerd. Op woensdag 9 december 2015 brouwde brouwerij Vechter de eerste twee bieren bij de Noord Hollandse Brouwerij in Uitgeest. Brouwerij Vechter werd, als huurbrouwerij , opgestart door Henkjan Matthijs en Marco Molhoek.

Henkjan en Marco leggen zich toe op traditionele biertypes ze een eigentijdse twist geven. Maar de brouwers laten zich natuurlijk ook beinvloeden door nieuwe stijlen. Daarvan is de Saison 6.5 een mooi voorbeeld.

Brouwerij Vechter op Bierfestival Groningen
Met dit bier won Henkjan Matthijs tijdens het Bierfestival Groningen in 2015 de 1e prijs in de wedstrijd voor amateur brouwers. Daarbij werden de thuisbrouwers uitgedaagd het lekkerste saison-bier van Groningen te brouwen. Het winnen van de eerste prijs was voor Henkjan en Marco een enorme boost om dit bier ook commercieel te gaan brouwen. In maart 2016 is de verkoop van de Vechter Saison gestart.

Brouwerij Vechter presenteerde de Saison voor het eerst aan het grote publiek op het 6e Bierfestival in Groningen, (8 en 9 april 2016). Naast de Saison zijn er ook een 3 granen tarwebier (witbier 5.0) en een Cluynbier (een typisch Gronings recept) gepresenteerd.

Vanaf 1 januari 2017 is de samenwerking tussen Henkjan en Marco stopgezet. Henkjan besloot om verder te gaan als hobbybrouwer en Marco gaat als gevolg van deze beslissing alleen verder met de activiteiten van brouwerij Vechter.
Begin juni 2017 besloot ook Marco om met de activiteiten van brouwerij Vechter te stoppen. Daarmee kwam na anderhalf jaar een abrubt einde aan deze brouwerij