Algemeen

Op deze pagina een overzicht van bierige plaatsen/activiteiten in de Provincie Groningen. Dan gaat het naast de brouwerijen om de betere biercafe's of bierwinkels. En natuurlijk vind je hier meer informatie over bierfestivals die in de provincie worden georganiseerd.
Deze pagina is natuurlijk nooit compleet. Daarom... mocht je aanvullingen hebben, mail ze dan vooral door. Ik zal dan zo snel mogelijk beoordelen of het iets is voor mijn website.
Op deze pagina staan de brouwerijen met eigen ketels in de provincie Groningen. Als je op de naam van de brouwerij klikt opent de desbetreffende website, klik je op het adres dan open je de locatie in Google Maps.
In het linker menu vind je de andere subpagina's.

Brouwerijen:

Er zijn momenteel dertien brouwerijen met eigen ketels actief in de provincie Groningen. Dat wil niet zeggen dat deze brouwerijen op de bonnefooi kunnen worden bezocht. In alle gevallen is het in geval van een gepland bezoek raadzaam om vooraf contact met de brouwers op te nemen.

 • Bax Bier

  Na een explosieve groei als brouwerijhuurder wist brouwerij Bax Bier het voor elkaar te krijgen om iets meer dan twee jaar een volledige productiebrouwerij op te starten in Groningen. De brouwerij ligt iets buiten het centrum, maar wel op een prachtige plek aan het Reitdiep. De brouwerij heeft een groot terras aan het water waar het mogelijk is aan te meren. Het proeflokaal is open voor publiek van donderdag tot zondag vanaf 16.00 uur.

 • Brouwhotel Parkzicht

  In Veendam is men bezig misschien wel de mooiste brouwinstallatie van Nederland te installeren. Als alles straks klaar is beschikt Brouwhotel Parkzicht met de glazen brouwketels met koperen beslag over een toeristische trekpleister. Als het volgens planning verloopt is de brouwerij vanaf eind mei in bedrijf en dus te bezoeken.

 • Dokjard Brouwbistro

  Brouwbistro Dokjard beschikt over een eigen kleine brouwinstallatie. Hier worden bieren gebrouwen die alleen van de tap in de brouwbistro kunnen worden gedronken. Daarnaast wordt er af en toe een grotere batch gebrouwen bij een bevriende brouwerij die wordt afgevuld op fles of blik.

 • Dollard Brewery

  De Dollard Brewery maakt deel uit van de coöperatie de Graanrepuliek en is gevestigd in de oude treinremise in Bad Nieuweschans. In deze brouwerij wordt, naast de Dollard Brewery bieren, ook gebrouwen voor Eggens Craft Beer en de Graansilo, die ook deel uit maken van de coöperatie.

 • Brouwerij Martinus

  De stad Groningen kent sinds oktober 2015 een tweede brouwerij. In de voormalige drukkerij aan de Kostersgang staat een prachtige intstallatie met brouwer Martijn Swierstra aan de roerstok. De brouwerij is open voor bezoekers. Meer info op de site van Martinus

 • De Prael Groningen

  Brouwerij de Prael Groningen is een franchise van Werkpro Groningen. In samenwerking met brouwerij de Prael Amsterdam is in Groningen in 2018 proeflokaal geopend en werd de brouwereij in 2019 in gebruik genomen.

 • Rockin'Ludina

  Rockin Ludina ontleent zijn naam aan de Tjalk waarop het allemaal begon. Momenteel worden de bieren van Rockin'Ludina gebrouwen in een loods aan de Aarhusweg in Groningen. Soms wordt voor grotere batches uitgeweken naar een bevriende brouwerij.

 • Brouwerij Van den Broek

  Zonder de andere Groningse brouwerijen te kort te willen doen. In Midwolde ligt misschien wel de meest bijzondere brouwerij van onze provincie. De houtgestookte ketels van brouwer Toon van den Broek worden vooral gebruikt voor het brouwen van Gueuzes, Vlaams Bruin en het typisch Groningse haverbier genaamd Cluyn.