Brouwerij Donder Groningen

Banner Donder Bier Groningen
Brouwerij Donder uit Groningen is een initiatief van Michiel Brouwer, Ruben Geelings en Tom Kral. De brouwerij heeft nog de status in oprichting en bevind zich dan ook in een opstartfase. De merknaam, brouwerijnaam donder is gekozen om dat Michiel vanwege zijn achternaam brouwer ineens een ingeving kreeg die aankwam als donderslag bij heldere hemel. Wat doe je met de achternaam Brouwer? Juist, je slaat aan het brouwen van bier.

Het triggerde Michiel zo zeer dat hij een einde maakte aan zijn studie bij de Hanze Hogeschool in Groningen en zich full-time ging storten op zijn nieuwe passie. Samen met zijn als werktuigbouwkundige afgestudeerde vriend Ruben en nog studerende vriend Tom (Bio-informatica) werd een voorzichtige start gemaakt met brouwerij Donder. Op dit moment is men vooral bezig met marktonderzoek en het ontwikkelen van recepten. De brouwerij is dan ook nog in oprichting.

Donder probeert een gat in de markt te vinden door zich aan te bieden als cateraar, met als extra, een door de klant gevraagd bier. De brouwsels zullen dan ook altijd op aanvraag zijn en in opdracht van de klant. Natuurlijk kan er ook worden gekozen voor een van de standaardbieren die Donder kan gaan brouwen.

Donder brouwt voorlopig op een Braumeister Speidel van 50 liter. Door het concept van brouwen op aanvraag zijn er geen vaste brouwdagen. De bieren van Donder zijn, als de brouwerij officieel is gestart vooreerst alleen verkrijgbaar via de brouwerij.

Binnenkort meer over Donder.