Op deze pagina een overzicht van publicaties over Martinus

Mocht je iets tegenkomen over brouwerij Martinus en het staat nog niet in dit overzicht dan houd ik me aanbevolen.
Het logo van de publicist verwijst naar de website van desbetreffende krant/magazine. Door op de titel of "lees meer >>" te klikken open je het desbetreffende artikel.

 • Bier en muziek een wetenschap..

  In het herfstnummer van het Pint magazine een interview met Martijn Swiertra met ruim aandacht voor de eerste vijf jaren van brouwerij Martinus en de plannen voor in de toekomst.

 • Bier voor bier een eigen stijl

  In de wintereteditie van 2020 van biermagazine Hopster een uitgebreid interview met Kalle Wolters. Kalle is sinds 2017 de vaste ontwerper van de bieretiketten van brouwerij Martinus.

 • Eindelijk weer proosten

  In de Groninger Gezinsbode van 27 mei 2020 aandacht voor de uitbreiding van de brouwerij en het weer openen op 1 juni 2020 van restaurant en proeflokaal na de sluiting vanwege de corona maatregelen.

 • Martinus Smoked Porter in de prijzen

  In de Groninger Gezinsbode van 24 april 2019 een kort bericht over de gouden medaille voor de Martinus Smoked Porter tijdens de Dutch Beer Challenge in de categorie innovatie/ speciaal Rook.

 • Bommen Berend Bier voor Groningen

  In het Dagblad van het Noorden van 18 augustus 2018 een artikel over de presentatie van het nieuwste bier van brouwerij Martinus; Bommen Berend Blond. De Koninklijke Ver. Volksvermaken kwam langs om het bier te proeven.

 • Gronings Karakter gevat in Koningsdagbier

  In het Dagblad van het Noorden van vrijdag 6 april 2018 een artikel over het voor Koniigsdag 2018 gebrouwen bier Nuver. Dit is het 2e bier dat gebrouwen is met ondersteuning van IBM en de gemeente Groningen.

 • Nuchter bier eten.

  In het Dagblad van het Noorden van zaterdag 1 juli 2017 in de rubriek Buiten de Deur een recentie over het restaurant van brouwerij Martinus. Een prachtig verhaal over het gastheerschap van de familie Swierstra.

 • IBM berekent nieuw stadsbiertje...

  In het Dagblad van het Noorden van zaterdag 15 oktober 2015 stond een artikel over het idee van IBM Groningen om een bierrecept te berekenen nav karaktereigenschappen van Groningers.

 • Gebrouwen in Groningen

  In het magazine 'Er gaat niets boven Groningen' aandacht voor een aantal Groningse brouwerijen, waaronder Martinus. Het artikel is ook in het Engels en Duits beschikbaar.

 • Let's Gro 2015-2016

  Artikel in het Lets Gro Magazine voor 2016 over de primeur die de Lets Gro bezoekers hadden bij de start van brouwerij Martinus in Groningen.


 • Stad mag trots zijn op ons bier

  In de november uitgave van de UK-Krant een interview met Emiel Swierstra over zijn rol bij brouwerij Martinus in Groningen. De online versie van het originele artikel staat hier

 • Revival vd Groningse Bierbrouwerij

  In de november uitgave van het Hanze Magazine een interview met Jeroen Bax en Martijn Swierstra over de opkomst van brouwerijen in Groningen. De online versie van het originele artikel staat hier

 • Het is uniek om het brouwen van...

  In het Dagblad van het Noorden van dinsdag 29 september 2015 stond een artikel over de introductie van de nieuwe Groningse Brouwerij Martinus. Hoe een drukkerij ineens een brouwerij werd.

 • Drukker wordt brouwer...

  In het Dagblad van het Noorden van zaterdag 19 september 2015: Twintig jaar lang werd er papier bedrukt in de Kostersgang in de stad Groningen, sinds kort komt er bier uit de voormalige drukkerij.