Glazen van N.V. Ver. Bierbrouwerijen "Keizer Barbarossa" Groningen

In mijn verzameling tot nu toe negen verschillende glazen van de Barbarossa brouwerij.
Er zijn waarschijnlijk nog wel een paar andere glazen, maar helaas heb ik die (nog) niet in mijn bezit. In elk geval mis ik nog een glas met het logo van de gemeente Groningen.
De eerste drie glazen heb ik gekregen van viltjes verzamelaar Jan Willem Wolff uit Groningen. Het vierde glas heb ik gekregen van dhr W.Kruize uit Groningen. Het zesde glas, een 2 liter laars van maar liefst 43cm, is het meest bijzondere Barbarossa glas in mijn verzameling. Het halve liter glas, de voorlaatste aanwinst komt van Albert Uilenberg. Het tonnetje zonder rand kreeg ik van van Jan ten Have. Hij bleek het glas ooit van mijn vader te hebben gekregen. Totslotte het voetglas met ronde voet. Dit glas kreeg ik van Edwin Haverkort uit Groningen, verzamelaar van Amstelglazen met het oude logo.


Amsterdammer 13,1cm
logo krap
Amsterdammer 12,9cm
logo krap
Amsterdammer 13,1cmm
logo ruim
Amsterdammer 13,4cm
Amsterdammer 13,2cm
Tonnetje met rand
Tonnetje zonder rand13,4cm
Voetglas ronde poot
Voetglas zeshoekige poot
0,5 liter
2 liter laars
Oranjeboom met oa gemeentelogo Groningen

Ik heb op dit moment helaas nog niet alle glazen van Barbarossa.
Een kompleet overzicht is helaas niet beschikbaar. Op 13-5-10 kreeg ik een mailtje van bierlaarzenverzamelaar Ad Vos uit Almere de tip dat hij een 1 liter laars van Barbarossa had gekocht van 25cm hoog (foto links). Al eerder kreeg ik van Jacques Don een foto met een Barbarossa glas met het logo van de gemeente Groningen (foto rechts).

Ik zou beide glazen graag aan mijn verzameling toevoegen. Als iemand een nieuw glas voor me heeft of een foto beschikbaar wil stellen van een mij nog onbekend en ontbrekend glas hoor ik ook het graag.